Sant Vicenç va posar ahir el punt final a una festa major que ha concentrat el gros dels actes en quatre dies i que ha tingut tres trets principals: l'alta participació, el fet que s'ha viscut plenament a l'aire lliure i que ha suposat la ferma consolidació de diferents actes que s'han anat introduint en els darrers anys.

Un dels més significatius, pel seu segell propi, és el de la Llegenda de Castellet, el correfoc que ja l'any passat va ser objecte d'una profunda transformació per, sense perdre els seus orígens, convertir-lo en una escenificació itinerant i pirotècnica, que al llarg de dues hores (fins ben entrada la matinada de dissabte) va omplir el centre del poble de guspires, però també d'històries i de música feta a mida per a aquest espectacle. Enguany, a més, se n'ha renovat part del bestiari de foc.

L'«encierro pamplonica», amb els singulars toros inflables que diumenge a la tarda van congregar i fer córrer també una multitud amb el clàssic mocador vermell al coll, és una altra de les activitats que s'han consolidat en el programa i en la participació. Com també l'àpat popular de diumenge al vespre, que va esgotar tiquets, enguany amb un menú a base de botifarra i ous ferrats.

La festa santvicentina era previst que posés el punt final ahir al vespre amb un castell de focs que estrenava ubicació, i un espectacle que combinava el cant femení d'havaneres de Les Anxovetes amb l'espectacle mariner de l'Esbart Dansaire Santvicentí De rem i de vela.