La Generalitat ha obert aquesta setmana el procés per licitar el projecte de la nova escola La Ser-reta de Santpedor. El departament d'Ensenyament ha fet públiques les bases que han de seguir les empreses interessades a fer el projecte de la nova escola. El termini per presentar les propostes acaba el dia 5 de setembre amb la idea que es pugui adjudicar la redacció del projecte a la tardor i es tingui una proposta al principi del 2018.

Les bases que ja s'han publicat al Diari Oficial de la Generalitat estableixen que l'empresa que faci una millor proposta es farà càrrec de la redacció, primer, del projecte bàsic de la nova escola i, després, del projecte executiu.

La nova escola de la Serreta serà d'una sola línia educativa, amb 2.320 metres quadrats, però l'encàrrec que es fa ara deixa la porta oberta a una ampliació.

La nova escola es preveu que tingui un espai d'educació infantil i un altre per als alumnes de primària. Tindrà capacitat per a 225 alumnes.

En la part d'educació infantil hi ha previst 55 nens i nenes repartits en 3 aules, lavabos per a nens i mestres, aula de psicomotricitat, tutoria i magatzem. En l'àrea destinada a educació primària hi haurà 10 aules, 6 per als cursos més una de desdoblament, una de reforç, una aula específica i una d'informàtica. També tindrà biblioteca, magatzem i lavabos.

Com a espais comuns hi haurà gimnàs, vestidors, magatzem i un escenari. A més, espais de serveis i l'espai reservat per a administració del centre, consergeria i AMPA.