El Govern crea catorze noves places públiques de residència al Bages

01.09.2017 | 23:49

D'aquesta manera, el Bages passa de les 1.053 places que tenia fins ara a les 1.067 previstes per a enguany. L'Anoia és una altra de les comarques on també s'incrementen i en tindrà 6 més, 3 per a residència i 3 per a centre de dia, amb la qual cosa passarà de 527 a 533.

En l'àmbit de la gent gran, s'ha incrementat tant el nombre de places residencials com de centre de dia. Així, a la demarcació de Barcelona es creen 1.080 llocs residencials, que permetran passar dels 19.458 actuals a 20.538, el 5,5% més. Aquestes places es distribuiran per les comarques de l'Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Osona i Vallès Occidental. Pel que fa als centres de dia per a gent gran, el nombre de places passarà de 5.237 a 5.345.

En l'àmbit de l'atenció a les persones amb discapacitat, es posen en marxa 262 places a la demarcació, que permeten passar de 10.600 a 10.862. En aquest sentit, el Bages tindrà 9 places noves i passarà a tenir-ne 687. A l'Anoia hi haurà un increment de 4 llocs que se sumen als 297 que hi ha, i al Berguedà també és creen dues places noves de llar residència per a persones amb discapcitat intel·lectual, de manera que passarà a tenir-ne 125.

Finalment, en l'àmbit de l'atenció de les persones amb malaltia mental es crearan 175 noves places de llar residència i de llar amb suport, fet que suposarà un increment del 15% de llocs en aquest tipus de serveis. A les comarques de l'àrea d'influència d'aquest diari, només a l'Anoia hi ha un increment de 6 places de llar amb suport per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental. Bassa va destacar que «els criteris a l'hora de distribuir les places han estat bàsicament l'equitat i l'equilibri territorial, és a dir, aproximar les ràtios de tot el territori a l'objectiu de cobertura».

Per la seva banda, l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) considera positiu l'anunci fet ahir pel Govern d'augmentar el nombre de places de residència i centre de dia per a gent gran, tot i que demana un increment paral·lel de les tarifes públiques, que es mantenen congelades des de fa set anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Bages

Sallent refà la xemeneia que es va desmuntar de la Fàbrica Vella per a la futura residència

Sallent refà la xemeneia que es va desmuntar de la Fàbrica Vella per a la futura residència

Els treballs, que duraran un mes i mig, recuperen les peces extretes amb l'enderroc d'ara fa tres...

El ple de Santpedor demana la llibertat dels presos polítics

El ple de Santpedor demana la llibertat dels presos polítics

La moció també condemna «l'arbitrarietat i l'ús partidista» amb què s'apliquen les lleis

Mor el pare Joan Carles Elvira, monjo de Montserrat des de feia 20 anys

Mor el pare Joan Carles Elvira, monjo de Montserrat des de feia 20 anys

La missa exequial tindrà lloc aquest dimecres a 3/4 d'11 del matí a la Basílica de Santa Maria

Calendari laboral i escolar 2017/2018

Calendari laboral 2017 a Catalunya

Calendari Laboral 2018 a Catalunya

Aquí pots consultar tots els dies festius a Catalunya i el calendari escolar 2017/18

 

Enllaços recomanats: Premis cinema