L´Ajuntament de Cardona mantindrà congelats l´any que ve la majoria d´impostos i taxes municipals, tret d´algunes variacions en tributs menors. les ordenances per al proper exercici van ser aprovades amb els vots d´ERC i les abstencions del PDeCAT i el PSC, a l'oposició.

Un dels canvis serà en l´ordenança de l´impost sobre les plusvàlues, del qual es proposa modificar el tipus de gravamen en el tram dels 20 anys, de manera que en el cas d´herències, s´experimentarà majoritàriament una reducció que passarà del 3 al 2. Així mateix, es mantindrà la bonificació del 90 % de la quota de l´import si es tracta d´una transmissió de l´habitatge habitual del difunt.

També hi haurà canvis en la taxa de serveis de la piscina, amb una reducció en la franja horària de 6 de la tarda a 9 del vespre. En aquest cas, el preu d´entrada d´adult serà de 2 euros els laborables, de 2,50 els caps de setmana i festius, i per als nens i adolescents d´entre 5 i 15 anys serà d´1,30 euros els laborables, i d´1,80 els caps de setmana i festius.

Pel que fa al servei de residus municipals, hi haurà un augment del 5 % excepte per la taxa individual, que es congela, de manera que per a grans superfícies, restaurants, hotels i supermercats, s´aplicarà un 10 %. Finalment, les zones del Rastrillo i del Portalet, passaran a ser d´estacionament limitat gratuït mitjançant rellotge cronòmetre o nota manual.