Eternam Serveis Funeraris presentarà divendres que ve als veïns i veïnes de Sant Fruitós de Bages el projecte executiu del futur tanatori i crematori del municipi. L'empresa adjudicatària explicarà els detalls del nou equipament en una sessió informativa i participativa oberta a tota la ciutadania, que es farà a les 8 del vespre al Nexe-Espai de Cultura.

Els representants d'Eternam, a qui s'ha adjudicat la construcció del primer tanatori i crematori de la comarca, seran els encarregats d'exposar la proposta definitiva entre els assistents. Durant la presentació, es podrà veure una maqueta en 3D del futur equipament que posteriorment també serà visible al vestíbul de l'ajuntament.

L'empresa espera obtenir la llicència d'obres i d'activitats a final d'any per poder començar els treballs a principi del 2018 amb la idea de poder obrir el complex abans d'acabar l'any. Aquest serà el primer tanatori que tindrà Sant Fruitós i el primer crematori de la comarca, que s'ubicarà en uns terrenys de 1.600 m2 al costat del cementiri municipal, que des del mes d'agost també gestiona la mateixa operadora.

La proposta d'Eternam preveu en una mateixa localització els serveis de tanatori i crematori, però totalment independents. El tanatori, d'una superfície de 1.500 m2 amb planta baixa i semisoter-rani, inclou un oratori amb capacitat per a 150 persones, una plaça exterior per poder-hi ampliar la cerimònia i les quatre sales de vetlla. A l'altre extrem de l'edifici s'ubicarà el crematori amb un accés independent que ocuparà un espai de 298 m2.

Eternam ha incorporat algunes millores en el servei del cementiri coincidint amb Tots Sants. Durant tota la setmana abans de l'1 de novembre, operaris van atendre consultes i van ajudar la gent gran a accedir als nínxols. També les persones grans amb pocs recursos o que viuen soles han tingut l'oportunitat de ser traslladades al cementiri i rebre ajuda per netejar el nínxol de manera gratuïta. Maria Pau Hernández, que viu a la Residència municipal de gent gran, va ser una de les persones que van fer ús del servei i va ser acompanyada per part d'Eternam. Durant la visita va coincidir amb la regidora de l'Àrea de Serveis Socials, Cristina Murcia.