Agents turístics públics i privats, entitats, equipaments i empreses del sector, es trobaran aquest proper dilluns, 22 de gener, a Sallent, en una sessió informativa que ha de servir per conèixer els beneficis que tenen els programes existents en l’àmbit turístic i teixir xarxes conjuntes de col·laboració i promoció del territori. La jornada començarà a 2/4 de 10 del matí i es farà al restaurant Mas de la Sala de Sallent.

El Consell Comarcal del Bages, Bages Turisme i el Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central són els promotors d’aquesta trobada, que ha de servir per aprofundir en les estratègies de col·laboració d’agents públics i privats de la comarca en l’àmbit del turisme.

En la trobada es parlarà del Programa de Punts d’Informació Turística (PIT), partint de la xarxa d’Oficines de Turisme oficials, que vol dotar la comarca del màxim nombre de punts d’informació complementaris per als turistes, i on també puguin rebre assistència i suport. En donarà detalls la tècnica de la Diputació de Barcelona, Queralt Serra.

Per altra banda, també s’informarà del programa «Biosphere, turisme responsable», una proposta a escala mundial de qualitat i sostenibilitat turística que en el cas del Bages impulsen i coordinen el Consell Comarcal i la Diputació. A més, la seva adhesió permet obtenir el distintiu d’equipament o establiment adherit al Geoparc Mundial UNESCO. En aquest cas, hi haurà diverses sessions a càrrec d’establiments que ja han tingut aquesta experiència; com també del director científic del Geoparc, Ferran Climent; i de la tècnica de la Diputació, Vanesa Mas.