L'Ajuntament del Pont de Vilomara ha estrenat la remodelació de les piscines municipals, coincidint amb el tret de sortida a la temporada d'estiu. Les obres han suposat uns quatre mesos de feina, i han servit per dotar l'equipament d'un espai singular de jocs aquàtics, s'ha adequat una nova zona de solàrium, i s'han renovat els vestidors.

El canvi més visible que percebran els usuaris és la nova zona de jocs aquàtics que s'ha habilitat en un espai entre les piscines gran i petita fins ara ocupat per gespa. Es tracta d'una construcció encara molt poc estesa i única en piscines municipals de l'entorn, assegura l'alcalde, Cecilio Rodríguez, a base de sortidors i estructures diverses sobre una plataforma de formigó antilliscant «que permeten als nens poder interactuar mitjançant jocs», explica sense avançar detalls previs a la inauguració.

Com que s'ha ubicat en una àrea on abans hi havia gespa, s'han ampliat les instal·lacions per dotar les piscines d'un nou espai de solàrium en una altra banda. També s'han renovat els vestidors, a nivell sanitari i d'instal·lacions, i amb nou paviment i pintura.

Aquesta reforma respon a la necessitat d'engrandir els serveis de la piscina, «que ens havia quedat petita», diu Rodríguez. Davant la impossibilitat, a hores d'ara, d'ampliar-la amb nous vasos d'aigua (l'espai on es podria fer és qualificat de zona verda i només permet gespa), «s'ha optat per una fórmula imaginativa» que també ajudarà a treure usuaris de l'aigua. Això no vol dir que més endavant no s'iniciï el procés per eixamplar les instal·lacions, afegeix l'alcalde.

L'obra ha costat 265.810 euros, finançats per la Diputació, tret dels vestidors, que n'han costat 40.000, pagats amb fons propis.