Els veïns dels barris de Can Rial i de Mas d'en Gall d'Esparreguera veuran complerta l'any vinent una de les seves reivindicacions més reiterades durant l'última dècada, com és poder accedir a peu al nucli urbà esparreguerí sense perill de ser atropellats.

El ministeri de Foment ja està redactant un projecte que és a càrrec seu i que implicarà la col·locació d'una passarel·la per sobre de l'autovia A-2 amb aquesta finalitat. Els propers dies membres de Foment es reuniran amb representants del consistori per mostrar-los els detalls de l'obra.

En l'actualitat, els veïns d'aquesta zona es troben que per accedir a peu al centre d'Esparreguera han de creuar el ramal que desemboca a l'autovia A-2, que té una important afluència de vehicles, amb els perills que això suposa per a la seguretat dels vianants. De fet, tot i que no s'ha hagut de lamentar cap succés tràgic, sí que hi ha hagut diversos incidents entre els vianants que creuaven la carretera i els vehicles que transcorrien per allà. La situació és vigent des que l'exclusió de la Nacional-II del centre d'Esparreguera va derivar en la A-2, que va tallar el camí natural existent entre els dos barris i el centre del municipi i no va proveir una alternativa per mantenir el pas de vianants.

El president de l'associació de veïns de Can Rial, Luis Gallardo, ha explicat que "fa molts anys que anem darrere d'aquest tema, és una gran satisfacció que es pugui tirar endavant, és per això que agraeixo la gestió que ha fet el consistori".

Gallardo confia que "l'any que ve ja estigui el projecte executat, perquè és una obra petita no hi hauria d'haver problemes", i ha recordat que en data d'avui no tenir una passarel·la com la que s'hi ha d'ubicar "suposa estar totalment incomunicats amb el poble, tant per anar-hi a peu com en bici. Des que es va construir l'autovia la passarel·la és una necessitat absoluta, ara mateix tenim un carril bici que ens porta fins al pont, però a partir d'allà hem de creuar la carretera un per un. Hi ha hagut alguns accidents, diverses persones han estat a punt de ser atropellades. Només esperem que l'obra estigui feta abans no passi una autèntica desgràcia".

Per la seva banda, la presidenta de l'associació de veïns de Mas d'en Gall, Marta Xanxo, ha declarat que "no opinaré fins que el projecte no sigui definitiu, però està clar que totes les coses que impliquin apropar-nos al poble seran benvingudes". Per a Can Rial és la segona reclamació complerta en poc temps. I és que a l'estiu, l'Ajuntament va instal·lar semàfors per regular la velocitat dels vehicles.