La comissió impulsora de la consulta a Olesa, ha organitzat una trobada a la casa de cultura per al 22 de gener vinent per poder reflexionar sobre el dret de decidir, les consultes i el paper d'Olesa en tot aquest procés.

En aquesta ocasió, el primer alcalde impulsor d'una consulta, l'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Mora, proposarà una xerrada sobre un dret reconegut, el de l'autodeterminació. Posteriorment, s'obrirà una ronda de reflexió i es debatrà la possibilitat de constituir la plataforma Olesa Decideix, per afegir-se, d'aquesta manera, a les iniciatives ja arrencades de Collbató, Esparreguera i Martorell.

Així, es pretén donar el tret de sortida a la consolidació del procés iniciat ja des de fa uns quants mesos amb la voluntat d'organitzar una consulta popular a Olesa de Montserrat, on l'Ajuntament ja va donar suport simbòlic.

La voluntat d'aquest acte és, d'una banda, reflexionar col·lectivament i traslladar el debat al poble d'Olesa i, d'una altra, fer una mesura de força sobre la possibilitat d'organitzar una consulta al municipi.