L'edifici de La Passió d'Esparreguera podria acabar en mans de la Seguretat Social si la junta directiva no paga el deute de 14.000 euros contret per no haver pagat 10.000 euros corresponents a les retencions de les nòmines de sis treballadors que tenia contractats.

La Seguretat Social va reclamar el mes de juliol passat el deute per impagats anteriors. Els altres 4.000 euros ja són recàrrecs aplicats per demora. La junta de la Passió té previst reunir-se avui amb l'organisme estatal per poder establir uns terminis de pagament que evitin l'execució de l'embargament. La junta viu una situació d'angoixa econòmica que confia poder superar si prosperen les gestions per trobar injeccions de diners extraordinaris.

L'entitat ja va tenir una primera reacció davant la notificació de la seguretat social: va fer fora 4 dels 6 treballadors que tenia. Posteriorment, per qüestions de malaltia, va tornar a contractar un dels acomiadats, però se'n manté un de baixa. Ara està replantejant una altra retallada. "A aquells treballadors els vam poder pagar les nòmines, però encara els devem els diners de les indemnitzacions de l'acomiadament", ha explicat el president de La Passió d'Esparreguera, Manel Roca.

Els comptes de l'entitat han engreixat en els últims mesos el deute. Als impagats a la Seguretat Social s'ha d'afegir que "tampoc no hem pogut pagar la nòmina d'aquest mes d'abril als treballadors que ens queden". D'aquesta manera, el deute de tot plegat (incloses les despeses de manteniment) s'enfila fins als 30.000 euros.

La manca de liquiditat i la impossibilitat de trobar ingressos extraordinaris per la via de la subvenció o el patrocini turmenta la junta directiva de La Passió d'Esparreguera.Roca assegura que "ens trobem sols davant aquest embolic". Defineix la situació de "complicada" i ho atribueix al fet que "amb la crisi econòmica cap empresa ni cap organisme no ens ajuda". "L'Ajuntament va prometre donar-nos un cop de mà per buscar finançament però aquest pacte no ha donat els seus fruits... A més a més, aquesta temporada de representacions no ha anat del tot bé i, en total, l'acabem amb un deute de 30.000 euros".

Des de La Passió es lamenten, principalment, "de la falta de compromís de l'Ajuntament d'Esparreguera" i de la retallada anual que ha tingut la seva aportació. L'any 2007, l'Ajuntament va pactar amb l'entitat un conveni en què el consistori aportaria 62.500 euros anualment per poder fer front a les activitats municipals i ajudar a pargar les inversions en la millora de l'edifici i en el manteniment. A banda, també es va decidir crear un Consorci per la Cultura que havia d'aportar 120.000 euros, però està suspès per la difícil situació econòmica del consistori.