L'Ajuntament d'Olesa ha acabat les obres de l'espai de davant del Porxo de Santa Oliva. El govern local pretén que la plaça, totalment renovada, esdevingui un nou punt de trobada entre els veïns. Amb aquests treballs s'ha recuperat una zona degradada de la vila, que hauria de poder ser un espai de passeig i relació veïnal.

Les obres, incloses en l'àmbit de millora de l'espai públic i dotació d'espais verds del projecte d'intervenció integral del Nucli Antic, han suposat una inversió de 57.000 euros. Les obres es van iniciar el mes de març de l'any passat. S'ha fet la neteja de l'espai, la reordenació de l'àrea d'aparcament, s'ha instal·lat nou mobiliari urbà i s'ha fet l'enjardinament de la zona amb arbres i plantes. De fet, aquesta actuació s'ha completat amb l'execució d'un projecte dels fons estatals d'ocupació, FEOSL, valorat en prop de 60.000 euros, que ha permès la remodelació de la placeta que hi ha just davant del Porxo de Santa Oliva i la recuperació de més espais verds. L'execució de l'obra també ha permès augmentar fins a 18 el nombre de places d'aparcament a la zona i la reubicació de la zona de recollida de residus integrada en un nou espai. En total les obres han costat prop de 120.000 euros.

Per a l'alcalde accidental d'Olesa de Montserrat, Jaume Monné, "aquestes obres han servit per dignificar una zona que estava una mica deixada, i gràcies a la combinació de l'actuació de la Llei de Barris amb el projecte dels FEOSL hem pogut arranjar tota aquesta part del Nucli Antic". Monné ha assegurat que ara l'espai queda endreçat, "amb més zona per estacionar-hi vehicles, que estava abandonada, i dotat de més espai perquè els veïns del barri hi puguin passejar tranquil·lament, ja que abans semblava un lloc en desús. També s'han reubicat els contenidors per així guanyar més espai per als vianants".

Al barri del Nucli Antic olesà, a dia d'avui també s'estan portant a terme altres obres, entre les quals destaquen el nou equipament que es construeix al solar dels antics safarejos, amb la seva recuperació històrica i amb la creació d'un menjador social, i els treballs de rehabilitació de Cal Rapissa per convertir-ho en un espai polivalent que esdevingui el motor de la dinàmica associativa, social i cultural del barri.

D'altra banda, també s'està millorant l'accessibilitat i la mobilitat en set carrers, s'està canalitzant la riera de Can Carreras i s'està potenciant la rehabilitació dels habitatges.