El Bàsquet Manresa ha viatjat a terres valencianes on avui, a les 20 hores, tindrà el seu tercer test de la pretemporada. La curiositat és que l'equip del Congost es trobarà en la banqueta rival el que fins fa pocs mesos era el seu entrenador, Pedro Martínez. Al València, hi continua el santpedorenc Rafa Martínez que hi comença la vuitena campanya, n'és el capità i s'ha convertit en un dels jugadors històrics.

Ibon Navarro ha tingut durant la setmana, segons ha informat el club manresà, alguns problemes per les molèsties físiques que han tingut jugadors de l'equip. Els que han arrossegat uns desajustaments gàstrics han estat l'americà Chase Simon i Dmitry Flis. El serbi Dejan Musli tampoc no s'ha entrenat al cent per cent per molèsties als isquiotibials. Tots, però, han pogut viatjar i estaran disponibles per al partit d'avui.

En els entrenaments d'aquesta setmana, l'equip va fer una sessió diferent, i dirigida pel preparador físic Arnau Moreno, a la platja de Gavà, una manera de poder trencar la rutina del dia a dia, sempre dins les parets del Nou Congost.

"El rival més fort"

Fins ara l'ICL Manresa ha jugat dos partits amistosos. Va perdre d'una forma clara, al poliesportiu de Sant Julià de Vilatorta davant l'Andorra per 58-73 i va millorar, diumenge passat a Eivissa, on va perdre de set punts (83-76) davant el Dominion Bilbao, i va oferir millors sensacions després dels 40 minuts.

Ibon Navarro afirma en relació amb el partit d'avui que "ens enfrontem a un rival amb un nivell superior als que ens hem enfrontat; el València serà a l'Eurocup però jo diria que té categoria d'Eurolliga, segur que ens exigirà força".

Quant a com respon l'equip manresà en el dia a dia d'aquesta pretemporada, Navarro reconeix el desgast "que hi ha acumulat, hi ha un volum de feina important que es va notant, malgrat que el preparador físic i fisioterapeutes n'estan molt pendents. Hi ha contusions, les lògiques sobrecàrregues com la que té Musli però confio que avui podrà jugar tothom".