El passat dilluns 1 de febrer es va celebrar la primera reunió amb els ajuntaments i les escoles que participaran directament al projecte Euronet 50/50. Amb aquesta iniciativa es pretén implicar escoles d´arreu d´Europa en l´estalvi energètic mitjançant la implementació de la metodologia 50/50 que ja s´ha aplicat amb èxit a Alemanya.

El 50/50 es basa en un sistema d´incentius per estalviar energia, on un 50% dels estalvis aconseguits són retornats a l´escola monetàriament per part de l´ens que gestiona el centre (normalment l´ajuntament), mentre que l´altre 50% és un estalvi net per aquest ens.

Euronet 50/50 es portarà a terme a 50 escoles d´arreu d´Europa, d´entre les quals 13 es troben a la província de Barcelona. Aquestes s´han seleccionat d´un total de 72 candidates.

La reunió va servir per començar a planificar conjuntament amb els municipis i les escoles la posada en pràctica del 50/50 que tindrà una durada de dos anys (2010 i 2011) i ha de permetre als centres educatius poder millorar l´eficiència energètica mitjançant, principalment, la conscienciació i el canvi d´hàbits dels alumnes i també de la comunitat educativa.

La regidora d'educació, Carme Barniol, ha valorat molt positivament aquesta iniciativa "participar en aquest projecte ens ajuda a conscienciar a les noves generacions sobre la protecció del medi ambient mitjançant petits canvis que estan al nostre abast".