L'alcalde de la P0bla de Lillet, Vicenç Linares, ha fet una crida a les administracions, fundacions i empreses perquè ajudin econòmicament per salvar el xalet del Catllaràs, dissenyat per Antoni Gaudí. Es tracta d'un equipamet propietat del consistori poblatà, isolat que no té cap ús, que pateix l'acció del vàndals i de l'abandonament. L'Ajuntament vol recuperar aquest equipament convençut que el seu valor arquitectònic i històric no és només un patrimoni del municipi sinó del conjunt del país i que s'ha de reflotar tal com va avançar aquest diari el 27 d'abril d'en- guany.

Amb tot, la manca de liquidat que tenen les administracions públiques fa que a hores d'ara el consistori només hagi pogut aconseguir una subvenció de 53.000 euros del programa d'edificis singulars de la Diputació de Barcelona. Una ajuda, sens dubte, però insuficient si es té en compte que el cost d'actuar en aquest equipament és 543.853,13 euros.

En declaracions a aquest diari, l'alcalde poblatà ha exposat que el xalet del Catllaràs és una obra de Gaudí que mereix l'atenció "dels estudiosos" i de les persones que puguin aportar el seu gra de sorra per ajudar a treure'l de l'ostracisme. "Me'n faig creus, que no es trobin diners per salvaguardar un patrimoni com aquest". Linares ha exposat que "quan no et cuides de les coses reps bufetades a tot arreu i quan ho vols arreglar no hi ha diners". Linares aposta per fer un front comú amb les administracions o fundacions públiques i privades perquè aquest sigui un projecte estratègic i es doti econòmicament. "El xalet del Catllarà és una joia que s'està malmetent", ha evidenciat.