Sergi Roca abandona la primera línia política i no repetirà com a candidat a l'alcaldia de Bagà als propers comicis del 24 de maig. Ha assegurat que ho fa d'una manera «temporal» i per motius professionals, amb la voluntat de dedicar-se plenament a la seva feina d'advocat.

Aquesta retirada suposa que l'actual president del Consell Comarcal del Berguedà (càrrec que ocupa des del 2008) no serà cap de llista de CiU a Bagà, on actualment n'és regidor, i per tant, tampoc optarà a la reelecció a la presidència del Consell Comarcal.

Roca va entrar a la política el 1998 com a regidor a l'Ajuntament de Bagà per CiU, llavors administrat per una gestora externa. El seu partit va governar a la vila de l'alt Berguedà en el mandat del 1999 al 2003 i ell va guanyar les eleccions del 2003 tot i que per una moció de censura d'ERC i el PSC va haver de deixar l'alcaldia al cap d'un any. Des de llavors també ha estat conseller comarcal i el 2008 va substituir a Montserrat Ribera en la presidència. El 2011 va ser reescollit en el càrrec que ocuparà fins a finals del mandat.

De la seva trajectòria com a president del Consell Comarcal en destaca la creació de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà i l'arribada de la integració tarifària del transport públic a la comarca.