L'Ajuntament de Gironella ha començat les obres de construcció d'un ascensor de 20 metres de llargada per poder millorar l'accés al barri vell i la mobilitat dels seus residents. L'inici dels treballs, ahir, ha consistit en l'enderroc d'uns antics coberts que hi ha al peu de la muralla.

En declaracions a Regió7, David Font, l'alcalde de Gironella, ha explicat que un cop s'hagin retirat tota la runa "començaran l'excavació amb micropilotatges per poder garantir que l'estructura comenci a pujar amb tranquil·litat".

Les obres costen 114.500 euros i han estat adjudicades a l'empresa Construccions Solà Cardona de Gironella. En les properes setmanes "començarà a pujar l'estructura metàl·lica que farà d'ancoratge a la carcassa de l'ascensor i que se n'anirà fent no només sobre la base dels pilotatges de terra sinó que també es clavarà a la pedra que aguanta la muralla".

Aquests treballs han d'estar enllestits en tres mesos, i l'alcalde calcula que a final de juliol ja es podrà posar en servei si no sorgeixen imprevistos. El dirigent local ha dit que un dels objectius principals d'aquesta obra "és millorar la mobilitat de la gent del municipi tenint en compte el gran desnivell que hi ha entre la part històrica i la part nova, el centre comercial del poble".