ERC de Berga ha presentat en públic el seu projecte "Berga, ciutat saludable", un dels seus principals eixos de campanya per assolir l'alcaldia el 24 de maig. La formació planteja un programa "complet i global" per fer de Berga i la comarca un referent de ciutat saludable i de benestar del territori català.

D'aquesta manera ho va exposar divendres al vespre Jaume Giménez, metge i número dos de la llista encapçalada per Ermínia Altarriba, que assegura que "Berga té l'oportunitat de convertir-se en pionera en aquest sector perquè té les eines per fer-ho". En aquest sentit, Giménez va destacar que l'Ajuntament és el titular de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, "que és el centre sanitari de referència de la comarca des del qual es pot fer promoció de la salut si hi ha un lideratge polític al darrere".

Els republicans presenten aquest projecte de manera "transversal" amb la intenció de desenvolupar-lo si arriben a l'alcaldia el 24 de maig. Giménez va explicar que cal promoure la salut en tots els àmbits: l'educatiu, l'associatiu, l'empresarial, el gastronòmic, en l'entorn naturalÉ perquè creu que "si des de l'Ajuntament es lideren les polítiques de salut púbica, sorgiran oportunitats de negoci noves que ens permetran millorar en promoció econòmica", va concretar, amb la creació d'empreses relacionades i els visitants potencials que això suposa.

"No és una idea que ens haguem inventat nosaltres, sinó que cal relligar-la amb els agents i empreses que ja hi estan treballant", va deixar clar l'alcaldable d'ERC, Ermínia Altarriba. En aquest sentit, va destacar la feina de tres col·lectius que ja treballen amb l'objectiu de buscar el benestar de les persones. Al costat d'Altarriba i Giménez, en l'acte celebrat a l'Associació Comarcal d'Empresaris del Berguedà, van explicar la seva experiència Ester Corrales, de Rural Salut, que promou activitats a l'entorn natural per millorar l'estat de les persones; Maria Cosp, de Món Homeoèutic, que ha creat un concepte de farmàcia que va més enllà de vendre medicaments; i Jacint Llargués, president del club Mountain Runners del Berguedà, la primera escola infantil de trail de Catalunya.