El Lluçanès es fixa aconseguir el 35% de participació en la consulta

En una reunió amb els alcaldes, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, va animar a votar els 6.000 veïns cridats a les urnes el 26-J

23.07.2015 | 07:40
La consellera Meritxell Borràs amb els alcaldes del Lluçanès.

La nova consellera de Governació i Relacions Institucionals, Meritxell Borràs, es va reunir aquest divendres amb els tretze alcaldes del Lluçanès per acabar d'establir qüestions pràctiques sobre el procés participatiu que viurà el territori el proper 26-J. Serà llavors quan més de 6.000 persones cridades a les urnes podran decidir si el Lluçanès ha de ser la 43a comarca de Catalunya.

Borràs va explicar que amb els batlles s'ha establert un llindar mínim de participació que se situa al 35%. Per ser vàlid, el sí hauria de guanyar en les dues terceres parts dels municipis i, almenys, la meitat de la població hi hauria d'estar d'acord. Borràs també va definir els escenaris amb què es treballarà si surt el no en algun municipi.

Amb aquesta reunió amb els alcaldes, la consellera Borràs va voler donar "emparament" al procés participatiu i animar els habitants a prendre-hi part. De fet, va explicar la mateixa Borràs, "he vist els alcaldes amb moltes ganes de tirar-ho endavant i donar veu a la ciutadania".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema