Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Berga van detenir el divendres 23 de juliol tres homes de 20, 21 i 53 anys com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força en un domicili de Berga. Dos dels detinguts tenen la nacionalitat espanyola, mentre que l'altre té el passaport dominicà. Segons els Mossos, un dels presumptes lladres és veí de Berga i els altres ho són de Prats de Lluçanès.

Els fets van succeir al voltant de les tres de la matinada el mateix dia 23 de juliol en un domicili de Berga. El testimoni que va fer el crit d'alerta als Mossos acabava de veure com tres homes sostreien objectes d'una casa, els carregaven en un vehicle, i fugien del lloc del delicte.

Amb les dades facilitades pel testimoni, els Mossos van iniciar una recerca per la zona i van localitzar el vehicle sospitós. Un cop van aturar el turisme, els ocupants van intentar fer creure als agents que estaven treballant en la mudança d'un habitatge, però les explicacions que donaven no eren clares i no van convèncer els agents de la policia.

Aleshores els Mossos, juntament amb els tres ocupants del vehicle, es van dirigir cap al domicili d'on havien carregat els objectes que transportaven per tal de verificar si els fets que manifestaven eren certs o no. Quan els agents van arribar a la casa, van observar que la finestra, completament oberta, havia estat forçada. A més a més, l'interior del domicili estava tot regirat.

Davant d'aquestes evidències, els tres homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb la comissió d'un delicte de robatori amb força. Els detinguts, que tenien antecedents, van passar el dia 23 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga.