Els propietaris de l'obrador del forn de cal Curtichs de Berga deixaran d'elaborar el pa a les instal·lacions de la plaça Viladomat, en compliment d'una resolució del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). El tancament es podria fer efectiu avui mateix. L'alt tribunal els ha donat temps fins dilluns. La botiga ubicada sobre l'obrador continuarà oberta al públic i vendrà pa que elaboraran en un altre lloc.

El TSJC ha denegat a l'empresa berguedana la seva petició de suspensió cautelar de l'executivitat de l'ordre de tancament de l'obrador, que havia decretat el consistori el 2014 perquè les seves instal·lacions no s'adeqüen als usos previstos pel planejament urbanístic. L'ordre de tancament de l'Ajuntament va ser recorreguda pels propietaris a través d'un recurs contenciós administratiu. El judici per aquest recurs s'ha de celebrar aquest setembre. A l'espera que es faci, els responsables de cal Curtichs havien demanat que no se'ls fes tancar. Per la seva banda, el consistori berguedà va oposar-se a aquesta petició juntament amb els veïns que des del 2008 denuncien que aquestes instal·lacions no estan adequades a la legalitat vigent.

Tal com ja ha anat informant aquest diari, des del 2008 un grup de veïns encapçalats per Raimundo Marín han denunciat rei-teradament la "il·legalitat" de l'activitat del Forn Can Curtichs SL. El gener del 2014 , el consistori va resoldre clausurar l'activitat del forn perquè "es tracta d'un ús disconforme amb el planejament" -urbanístic- "que resulta nociu per a les persones" d'acord amb la legislació aplicable. Aleshores, els propietaris del forn van demanar la suspensió d'aquesta ordre. L'Ajuntament i els veïns hi van recórrer i ara el TSJC els ha donat la raó. Per això cal Curtichs es veu obligat a tancar l'obrador. "Hem d'acatar el que digui el jutge", ha comentat Quirze Curtichs, responsable de l'empresa. Amb tot, la botiga es mantindrà oberta al públic ja que hi vendran el pa que elaboraran en unes altres instal·lacions, ha precisat. Curtichs ha dit que tancaran l'obrador abans de dilluns, com els ha ordenat el TSJC, però no ha concretat la data perquè dependrà de la logística.