Vilada recupera la festa major d'estiu. Després d'uns anys sense celebrar-se, el nou Ajuntament i la comissió de festes han posat fil a l'agulla per tornar a organitzar la festa que se celebrava tradicionalment coincidint amb la Mare de Déu d'Agost.

La nova alcaldessa de Vilada, Montserrat Badia, ha explicat que des de l'Ajuntament es treballa per impulsar més activitats, tant per als veïns com per als visitants, i "s'ha cregut que tornar a fer aquesta festa era un primer pas, amb l'objectiu de poder-la consolidar dins del calendari de la vila. La festa major sempre és per Sant Joan, i encara hi ha pocs estiuejants i són dies laborables. Ara, la majoria de gent està de vacances, i a Vilada hi ha molt turisme".

La festa s'iniciarà divendres amb activitats infantils i amb l'espectacle d'homenatge a Manuel de Pedrolo en els vint-i-cinc anys de la seva mort. El plat fort, però, serà durant el cap de setmana. Un dels actes més tradicionals de la festa recuperada és el sopar popular, que tindrà lloc al parc dels Gronxadors. Segons Badia, una activitat que "uneix el poble i que teníem ganes de tornar a fer". Els tiquets costen 12 euros i es poden comprar al Forn de Vilada i als Queviures Maribel. En acabat, hi haurà música en directe. Durant la resta del dia hi haurà teatre infantil i un partit de futbol entre solters i casats.

Les activitats finalitzaran diumenge amb una concentració de vehicles d'època, cinema infantil i un altre dels actes tradicionals, la cantada d'havaneres a càrrec de Cavall Bernat a la plaça de l'Ajuntament.