El Pavelló de Suècia de Berga acull aquest dissabte, a les 12 del migdia, una taula rodona que, sota el títol de "Avis i néts", vol aprofundir sobre els canvis socials que han viscut aquestes dues generacions a partir de les experiències si vivències de tres parelles d'avis i néts berguedans. L'acte és gratuït i obert a tothom i s'ha programat amb motiu del Dia Mundial de la Gent Gran.

A la jornada hi participaran tres parelles d'avis i néts que "conversaran i explicaran com es vivia la joventut fa 50 i 60 anys i com es viu ara" segons fonts de l'hospital comarcal berguedà. S'abordaran qüestions sobre què pensen els avis del néts, com viuen els uns i els altres en la seva quotidianitat, quines diferències i semblances hi ha entre generacions i a través d'aquestes experiències es parlarà de quina manera ha canviat la societat en el darrer mig segle. Les parelles participants seran Ramon Calonge i Ivan Otaola; Cèlia Ribera i Marc Marginet -ambdues parelles de Berga- i, finalment Jaume Venturós i Tanit Venturós, de la Nou del Berguedà. El moderador d'aquesta taula rodona serà el periodista de Berga Xavi Rosiñol. Aquest professional actualment dirigeix el programa La Tribu de Catalunya Ràdio.

Fonts del centre sanitari han explicat que a l'acte "es tractaran diferents temàtiques com la parella, el treball, les formes de diversió, la relació amb els pares i els avis, el paper de la dona, les possibilitats de formar-se i estudiar, els horaris o les vacances, per veure com ha anat canviant la societat durant les darreres dècades".