Guardiola de Berguedà es vesteix de festa avui, diumenge, i com ja és tradicional, dins de la temporada boletaire, la vila celebra la seva Festa del Bolet, que enguany inclou alguns canvis amb l'objectiu d'atreure més visitants.

Una de les novetats més destacades és el canvi d'emplaçament de les activitats. Si fins ara la festa tenia lloc al carrer de l'Estació, on també s'hi celebrava el mercat, enguany es faran a la plaça nova de l'Església. El consistori ha decidit traslladar les parades del mercat boletaire -que obre cada dia durant la temporada- a un nou emplaçament per acostar-lo més al comerç i al poble.

Pel que fa a les activitats, a banda del tradicional esmorzar del boletaire o del concurs de dibuix on hi han participat els alumnes de l'escola de la vila, enguany s'ha apostat per introduir-hi la primera cursa del bolet, que tindrà la presència de corredors infantils que habitualment participen a les proves que organitza el Consell Esportiu del Berguedà. Una altra de les novetats és el concurs de tapes amb bolets, que substitueix el concurs de cuina. També es mantenen els tastos dels restauradors del municipi.