La planta de triatge de l'empresa berguedana Containers del Berguedà, amb seu al polígon industrial de la Valldan, ha acollit aquest dimarts la gravació d'un espot d'una campanya per fomentar el reciclatge impulsada per l'Agència Catalana de Residus i Ecoembes segons han explicat fonts de l'empresa berguedana. L'espot s'emetrà el proper gener.

A l'enregistrament hi ha participat el presentador i actor Quim Masferrer acompanyant dels responsables de Containers del Berguedà. La campanya 'perquè reciclem.cat' té com a principal objectiu explicar què es fa amb els residus i augmentar la conscienciació sobre la necessitat de reciclar.

Fonts de Containers del Berguedà han informat que el protagonista de l'espot és un nen de Camprodon, en Joel de sisè de primària que està interessat en el reciclatge d'envasos lleugers. «El Joel vol saber el procés de triatge d'envasos i també quins productes es poden obtenir dels materials reciclats del contenidor groc i també els materials que no poden anar a aquest contenidor». El nen i Masferrer han estat a la planta berguedana «per aprendre el procés de triatge». Posteriorment han visitat l'escola del jove a Camprodon «perquè ell expliqui als seus companys el que ha après».

La planta de Containers del Berguedà recicla envasos lleugers de 6 comarques: Berguedà, Bages, Solsonès, Ripollès, Anoia i la Cerdanya. Pot reciclar 3.000 quilos d'envasos cada hora

On va la brossa

Fonts de Containers del Berguedà han explicat que quan es llença un envàs al contenidor groc, un diari en un de blau o una ampolla en un de verd, se'ls està donant una nova vida . És un gest fàcil , ràpid i que cada cop fan més persones. «En l'economia circular, els productes al final de la seva vida útil, es consideren un recurs. Res no es perd, només es transforma. És a dir, un residu és un recurs».