L´Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la col·laboració de la Unió de Polígons Industrials de Catalunya ha estrenat dues noves eines per promocionar i dinamitzar els polígons industrials i les zones d´activitat econòmica del Berguedà a través del GeoPortal www.berguedaempreses.cat i un catàleg promocional.

El Geoportal www.berguedaempreses.cat és una plataforma virtual on es mostra la informació dels polígons industrial i les zones d´activitat econòmica dels municipis berguedans cartografiades sobre un mapa, tipologia de serveis o d´activitats empresarials.

A més a més, aquesta nova eina ubica al plànol les diferents activitats que hi ha en els polígons industrials i clicant al damunt de cada un dels punts que hi apareixen al plànol s´obté una informació més detallada que concreta el nom comercial, l´emplaçament, l´activitat concreta i el sector econòmic i inclou a més una fotografia de l´empresa.

Així mateix, el geoportal també assenyalarà l´oferta immobiliària comarcal a nivell industrial, tant de sòl industrial com sostre. D´aquesta manera, qualsevol persona emprenedora interessada en obrir un nou negoci o ampliació d´activitats empresarials existents podrà saber quins emplaçament es poden adequar millor a les seves necessitats i conèixer l´entorn i el teixit productiu més proper.

Per altra banda, el Catàleg promocional manté un enfocament més visual i una vessant més promocional. Conté alguns apartats on s´explica la política d´innovació Berguedana, posant èmfasi en factors com el teixit associatiu, sectors estratègics, així com l´oferta formativa de proximitat. A més a més, de la informació més rellevant dels polígons industrials del Berguedà.

Aquestes dues noves eines de promoció dels polígons industrials del Berguedà sorgeixen del pla d´actuacions del Pla de dinamització dels Polígons d'Activitat Econòmica al Berguedà per proporcionar noves perspectives als polígons que produeixin millores en la qualitat del suport a les empreses instal·lades, projectin els aspectes positius dels polígons cap a l´exterior per atraure més activitat i facilitin els requeriments per a la competitivitat econòmica de les empreses.