L'equip de govern de la CUP de Berga està estudiant la viabilitat que l'immoble que ha d'acollir la secció d'institut (SI) Serra de Noet es pugui ubicar a l'edifici de l'antiga escola de Sant Francesc, segons ha pogut confirmar Regió7. El contingut de les negociacions no ha transcendit per bé que aquest diari ha pogut saber que la comunitat franciscana, que és la propietària de l'immoble, d'entrada veu mb bons ulls la proposta de l'executiu d'aprofitar per a usos educatius aquest cèntric immoble que actualment està tancat i barrat. Amb tot, a hores d'ara no hi ha cap decisió presa.

En el darrer ple municipal celebrat dijous, la regidora de CiU Maria Antònia Ortega va demanar a l'executiu en quin punt es trobava la tramitació per a la construcció de l'edifici que ha d'acollir aquest centre educatiu. Des del 2006, el Serra de Noet ocupa unes instal·lacions a priori provisionals en uns mòduls prefabricats (cargoleres) dins del recinte de la vella caserna militar al Pla de l'Alemany. El nou immoble també ha d'acollir l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) i el Centre de Formació d'Adults. Actualment, el departament d'Ensenyament català està redactant el projecte d'aquest immoble, segons va explicar al ple la regidora d'Educació, Mònica Garcia. Ahir mateix era previst fer una revisió de la feina feta.

Va ser llavors quan la responsable de l'àrea municipal d'educació va explicar que el govern local està valorant "altres propostes d'ubicació" en alguna zona que ja estigui urbanitzada. Garcia va dir que l'indret actual on és previst erigir el nou edifici, a sota del camp municipal de futbol, requerirà que el consistori urbanitzi un carrer, faci un rotonda i un aparcament en una zona no urbanitzada, accions incloses en el pressupost per valor de 120.000 euros. Per això "estem pensant altres propostes" per al Serra de Noet "en espais que ja estan edificats i que es poguessin reactivar". Garcia va informar que han mantingut converses sobre la seva proposta amb el Govern català, la comunitat docent i l'associació de pares i mares del centre.