La presència de parades de venta de bolets a peu de l'eix del Llobregat, especialment a l'alt Berguedà, té els dies comptats. El flamant Consell d'Alcaldes de la comarca, que es va constituir ahir a Sant Maria de Merlès, va donar llum verd a una proposta per incorporar a les ordenances municipals de cada població per delimitar les zones permeses de venda no sedentària. A partir d'aquí, els ajuntaments que ho vulguin la incorporaran a les seves ordenances per posar punt final a una pràctica estesa com és la venda ambulant de bolets a la C-16.

La raó per la qual s'ha pres aquesta decisió són els problemes de seguretat viària que està generant aquesta realitat tal com ha explicat a Regió7 Josep Lara, alcalde de Guardiola de Berguedà, un dels municipis més afectats per una pràctica fins ara tolerada.

Josep Lara ha afirmat que la presència de venedors de bolets a la C-16, una via ràpida, genera problemes de seguretat viària. "Hem arribat a veure escenes de conductors parats amb els quatre intermitents posats a la carretera demanant preus als venedors sense sortir del cotxe. Això no pot ser". Lara ha deixat clar que "no volem prohibir la venda de bolets sinó que es faci en llocs que no suposi cap risc". Lara ha dit que no és una mesura "recaptatòria" sinó que "es tracta de posar ordre". Per això cada ajuntament determinarà les zones on es podran vendre bolets. L'Ajuntament de Guardiola preveu aprovar aquesta ordenança en el proper ple i activar-la tan bon punt pugui.