El grup Sense Vergonya de Cercs presenta un espectacle de Nadal diferent i fet a mida per als seus membres. L´entitat teatral i musical del municipi de l´alt Berguedà puja a l´escenari amb una proposta poc habitual. Després de fer una primera prova l´any passat, els Sense Vergonya tornen enguany amb més força, amb un guió renovat, amb més personatges i amb músics en directe que acompanyaran les veus dels cantaires.

Es tracta d´una versió particular dels tradicionals Pastorets, però la seva directora i impulsora, Sara Subirana, confessa que «l´espectacle té poc a veure amb els Pastorets que tothom està acostumat a veure». I és que en aquest cas el text i l´escena es combinen amb la música. De fet, assegura, «la música és protagonista i fil conductor pràcticament durant tota l´obra». Els personatges de Garrofa i Pallanga, Satan, Llucifer o fins i tot sant Josep i la Verge Maria apareixen a l´escenari cantant. Narren la història del naixement de Jesús i dels arguments paral·lels que sorgeixen entre els personatges del text tradicional a ritme d´algunes de les més reconegudes cançons del pop-rock català. Per exemple, sonen les melodies de peces d´èxit com el Bon dia d´Els Pets o Llença´t de Lax´n´Busto, però amb una lletra canviada i adaptada al text nadalenc. Com explica la seva directora, l´espectacle està format per una dotzena de cançons. Ella mateixa ha estat l´encarregada de posar lletra a les músiques ja escrites i de fer-ne una adaptació i també d´escriure el text i el guió del conjunt de l´obra teatral.

«Normalment els Sense Vergonya fem muntatges teatrals i també concerts de música coral, però mai havíem tirat endavant un projecte que combinés música i teatre», explica Teresa Musoll, presidenta de l´entitat. «Vam comentar entre nosaltres de fer alguna cosa diferent, com uns Pastorets rock, ho vam dir a la directora, i al final ha sortit això», afegeix.

Després d´haver fet una primera posada en escena l´any passat, tornen amb canvis en el text i en les cançons, nous personatges, més escenes, millores en el decorat i el canvi més destacat, millores tècniques i músics en directe. Segons Subirana, «això donarà més joc i qualitat al muntatge», que es podrà veure el diumenge 13 de desembre al local social de Cercs i el 3 de gener al pavelló d´esports de Sant Jordi. Com l´any passat, a la vintena d´actors del grup s´hi afegeixen una colla de nens del municipi que hi participen fent alguns balls.

Els membres de l´entitat conviden tothom a assistir-hi i agraeixen la feina i dedicació de la seva directora. «És un espectacle diferent que esperem que agradi, la gent pot venir a veure uns Pastorets que segurament no haurà vist mai», finalitza Musoll.