El paisatge urbà de Borredà llueix un nou element, una escultura del ferrer local Josep Roma Cunill, jubilat que l'ha donat al poble.

En un comunicat, l'alcalde Joan Roma explica que «arran la seva jubilació 3 anys enrere, Josep Roma, ha continuat algunes de les activitats que li eren pròpies com la de vice- president de la Penya Blaugrana de Borredà, o a organitzar festes com la de la Matança del porc, i altres; i al mateix temps aprofita disposar de l’antic taller per realitzar obres artístiques que després dona a l’ajuntament de Borredà , a l’església parroquial o a alguna de les seves amistats».

El Confesionari

La darrera donació el ferrer borredanès és una escultura anomenada El Confesionari que s’ha col·locat en un petit jardí a la vora del carrer Manresa,el carrer principal del poble, just davant de la rectoria i a peu de les escales d’entrada secundària de l’església, «per la qual ja va fer una barana de ferro forjat, dos anys enrere» ha exposat el batlle.

Aquesta escultura consisteix en un quadrat de ferro, doblat en dos nusos, i culminat amb una reixeta, a semblança de la reixeta d’un confessionari. D’aquí el nom de l’escultura. «La decisió de la seva ubicació es fa de comú acord, i en aquest cas, va semblar que el lloc més idoni era aquest petit jardí, en el centre del nucli urbà». En aquest espai s’hi col·locaran alguns rocs de pedra tosca i s’hi plantaran algunes flors adients en un parell de mesos.

Quarta donació

Aquesta és la quarta donació que ha fet Josep Roma a l’ajuntament de Borredà. La primera fou Arbre dels Pensaments, la segona fou una escultura de semblança de la Matança del Porc, la tercera fou una donació «molt nombrosa d’arades i estris del camp que havia recollit en diverses cases de pagès del poble i la comarca, que va restaurar i col·locar en una de les parets de l’aparcament municipal».

Altres intervencions de Josep Roma «han anat destinades a millorar l’aspecte de l’església parroquial, amb una restauració puntual de la ferramenta romànica de la porta d’entrada. La substitució de les antigues baranes de ciment per altres de ferro forjat, la col·locació de reixes de ferro forjat a les finestres posteriors de l’església i algunes làmperes de l’interior, i reproducció d’antigues teieres a l’exterior».

L'alcalde de Borredà ha exposat que «el conjunt del poble, conté un bon nombre de treballs d’aquest ferrer jubilat, al qual agraïm aquest filantropisme de vessant artístic».