350 alumnes de quart d´ESO dels instituts del Berguedà participaran a la segona edició del Conductàlia, la jornada de seguretat viària organitzada per Montepio de Conductors amb l´objectiu de conscienciar els joves sobre diversos aspectes a tenir en compte a la carretera.

Com en la primera edició, la jornada es dividirà en dues parts. Una primera que tindrà lloc al Teatre Municipal on els alumnes assistiran a diverses ponències que els permetrà veure com actuen i es comuniquen els cossos de seguretat en casos d´accidents. També presenciaran el testimoni de víctimes d´accidents de trànsit i cossos de seguretat, mèdics i judicials. A la segona part, els joves es traslladaran a la plaça de Sant Pere on assistiran a un simulacre d´accident de moto, amb una posada en escena que ha de servir perquè els alumnes visualitzin els perills i les conseqüències de la conducció, en aquest cas, amb la col·laboració de l´Agrupació Teatral La Farsa.

Tot i que el projecte està liderat per Montepio de Conductors compta amb la col·laboració i implicació de l´Ajuntament de Berga, el Servei Català de Trànsit, Protecció Civil, Policia Local de Berga, Mossos d´Esquadra, Bombers de la Generalitat, SEM Berga, Institut Guttman, Stop Accidentes, el magistrat José Manuel del Amo i la metgessa forense Maria Mercè Basas. La sessió estarà conduïda pel berguedà Fermí Riu.

Premi Conductàlia

Una de les novetats de l´edició d´enguany és la convocatòria del primer Premi Conductàlia, on hi poden participar tots els alumnes de 4t d´ESO dels instituts del Berguedà, que en grup, han d´elaborar un vídeo d´entre 1 i 2 minuts que ajudi a conscienciar sobre la importància de la seguretat viària. La data màxima de presentació dels treballs és el 26 de febrer. Els guanyadors rebran 300 euros en material pel seu institut, carnets del Montepio, entrades pel bàsquet i un val per a material esportiu