Laura Vilagrà, la delegada del Govern a la Catalunya Central, es va comprometre ahir a Berga a pactar entre totes les comarques de la Catalunya Central una distribució de les delegacions de les direccions territorials. En declaracions a Regió7 la delegada va matisar que no totes les comarques en podran tenir però que s'intentarà arribar "a un pacte entre territoris" per ubicar les que encara falta assignar: Treball, Afers Socials i Famílies. Justament ahir, el grup de CiU a Berga va demanar que el Berguedà aculli una seu d'alguna direcció territorial.

La delegada va explicar a aquest diari que caldrà "pactar-ho entre tots" i que vol donar "coherència a la distribució que es faci". Laura Vilagrà va admetre que acostar els centres de decisió al territori és positiu.

En l'estrena del seu mandat, Vilagrà està coneixent els batlles dels caps de comarca del seu territori i els presidents comarcals. A partir d'aquí aposta "per pactar el màxim de coses possibles". Ahir va ser el torn del Consell Comarcal del Berguedà, on es va reunir amb David Font, el president. El dirigent berguedà va manifestar en un comunicat que "per un equilibri territorial real es fa necessari la implantació de delegacions a la comarca, implicades i vertebrades en el territori".

Justament el grup municipal de CiU, a l'oposició a Berga, va proposar ahir mateix que el Berguedà aculli alguna seu del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central. En un comunicat, el grup esmentat demana que la comarca aculli la seu d'alguna de les delegacions pendents de crear, com la de Treball, Afers Socials i Famílies o d'"activitats centrals a la comarca com podria ser la d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació". Recorden que "aquesta petició, la ciutat de Berga i la comarca ja l'havien fet en el passat, i ara és un bon moment perquè sigui atesa". CiU a Berga recorda que l'alcalde d'Igualada, Marc Castells, "ha reclamat que la delegació de la conselleria d'Empresa i Coneixement s'instal·li a la seva ciutat. És probable que altres ciutats i comarques de la demarcació plantegin peticions similars en els propers dies". És per això que CiU ha plantejat la reivindicació que el Berguedà n'aculli alguna.