Mor el traumatòleg Francesc Crusafon quan era de viatge familiar a Cambodja

Va ser un dels metges referents a l'hospital de Berga i a la primària, i els darrers anys també va exercir a Manresa

26.02.2016 | 00:00
El doctor Francesc Crusafon

Les comunitats mèdiques, i sobretot les especialitzades en l'àmbit de la traumatologia i la cirurgia ortopèdica de Berga i Manresa, s'han vist commocionades per la mort per causa natural del reconegut traumatòleg Francesc Crusafon Morral. El decés va ser el dia 24 a Cambodja, on era de viatge familiar, segons han confirmat fonts de la família a aquest diari.
Familiars del finat han viatjat fins a aquell país per treballar conjuntament amb la resta de la família que roman a Catalunya en les tasques de repatriació del seu cos. Es tracta d'una operació administrativa i burocràtica que s'haurà de tramitar a través de la diplomàcia francesa, ja que Espanya no hi té ambaixada (la que hi pot tenir relació, segons el ministeri de l'Exteriors, és a Bangkok).
La repatriació és un procés complex al qual en aquests moments la família està dedicant els esforços. Per això, ahir de moment encara no se sabia quan es farà el funeral. L'autòpsia també haurà d'aclarir les causes de la mort, tot i que inicialment s'apuntava la possibilitat que hagués estat per un atac de cor, per bé que aquest extrem no havia estat confirmat de manera oficial.
Francesc Crusafon era fill de Sabadell. Va començar a treballar a Berga a l'inici de la dècada dels 80, amb una plaça de traumatòleg d'ambulatori. Aquesta feina que ara feia per a l'ICS l'havia complementat amb la tasca de traumatòleg a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé. Ell va ser un dels professionals que van estrenar l'hospital, tot i que també havia treballat a l'hospital Vell. I per la feina de metge traumatòleg de primària, també havia exercit a Guardiola, per a l'àrea del Berguedà Nord.
En la darrera dècada d'exercici professional havia deixat la seva vinculació com a traumatòleg de l'Hospital de Berga i s'havia vinculat laboralment a Althaia, a l'Hospital de Sant Joan de Déu i una part a l'activitat privada. És per això que en la darrera etapa havia anat fixant més la seva residència a la capital del Bages, sense perdre el contacte amb el Berguedà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema