Avià veu reconeguda la seva tasca i rep el premi d'Excel·lència Energètica

Les mesures aplicades suposaran un estalvi d'entre el 30% i el 40% de la factura energètica

04.03.2016 | 00:00
El regidor avianès Josep Subirana recollint el premi, anit

L'Ajuntament d'Avià ha estat reconegut per l'Institut Català d'Energia (ICAEN) de la Generalitat amb el premi d'Excel·lència Energètica de Catalunya en la modalitat de l'àmbit d'actuació local. Aquests guardons reconeixen les empreses i entitats que hagin dut a terme projectes o actuacions remarcables en el camp de l'estalvi, l'eficiència energètica, el foment de les energies renovables i les noves tecnologies energètiques.
Fonts de l'ICAEN han explicat que el consistori avianès ha estat premiat pel seu "programa de millora energètica i ambiental que durant el 2015 ha implicat la instal·lació de plaques solars tèrmiques en equipaments esportius, la instal·lació de plaques fotovoltaiques en edificis municipals, la substitució de la il·luminació de l'escola pública i de l'escola bressol per leds o la instal·lació de termòstats", segons han informat fonts de l'ICAEN. " Amb aquest paquet de mesures, que s'incrementarà el 2016, l'Ajuntament d'Avià estalviarà entre el 30% i el 40% de la factura energètica".
El premi el va recollir, ahir, el regidor avianès de Medi Ambient, Josep Subirana (ERC). En declaracions a Regió7 va destacar que des de l'inici del mandat el 2015 "l'actual equip de govern té molt clar que una de les prioritats d'aquesta legislatura serà invertir per adequar tots els serveis i equipaments a les tècniques més innovadores en matèria d'eficiència energètic. També volem potenciar que els ciutadans estalviïn energia; per això, s'ha redactat un pla global d'estalvi energètic". Per a Subirana el guardó suposa "un reconeixement a les coses ben fetes"

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema