El Montepio de Conductors organiza per segon any consecutiu una nova edició del Conductàlia a Berga, una jornada pensada per fomentar la seguretat viària entre els més joves. Enguany hi participaran 350 alumnes de quart d'ESO dels centres públics i concertats de la comarca. Tindrà lloc el 9 de març i es va presentar, ahir.

Una de les novetats del certamen és que enguany s'ha convocat un concurs de vídeos per fomentar la seguretat viària entre els joves. Hi són cridats a participar 350 alumnes de quart d'ESO que han de presentar un vídeo sobre el tema. El treball guanyador es projectarà durant la jornada del proper 9 de març. Hi haurà diferents premis per als joves i els centres.

A més, els representants de diferents entitats i ens que treballen en aquest camp faran sengles intervencions per explicar aspectes relacionats amb la seguretat viària. També es podrà escoltar un testimoni d'una persona que ha tingut un accident de trànsit i com aquest fet li ha canviat la vida. Posteriorment, la plaça de Sant Pere serà l'escenari de la simulació en directe d'un accident perquè els joves vegin com treballen Mossos, Bombers i metges.