El contenciós administratiu ja ha dictat sentència sobre el cas d´Inberga Tur, SL en la qual estima parcialment el recurs contenciós administratiu interposat per la representació processal d´Inberga Tur davant les resolucions de l´Administració demandada, establint que no hi ha hagut incompliment contractual únic i exclusiu de la part recurrent respecte als contractes, sinó una concurrència de culpes (70% actora i 30% demandada).

En aquest sentit, la sentència declara que es dóna lloc a la resolució dels contractes litigiosos d´autos acordada per l´Administració, sense caducitat de l´expedient, així com també dóna lloc a la incautació de la garantia definitiva sens prejudici de les concretes operacions de liquidació, i a l´entrega de la possessió dels béns demanials i patrimonials d´autos de la demandant a la demandada.

D´acord amb la sentència, per tant, el concessionari haurà de retornar tots els béns a l´Ajuntament de Berga (Hotel Berga Park, Hostatgeria i ascensor de Queralt) i mentre aquest retorn no es faci efectiu, fer-se responsable d´aquests béns. De la mateixa manera, cal remarcar que aquesta sentència fa únicament referència a la resolució de la concessió però no de la liquidació, que segueix un altre procediment.

Per la seva banda, l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós destaca la intenció de l´equip de govern del consistori berguedà: "La nostra voluntat sempre ha estat molt clara en la recuperació de les concessions i és en aquesta línia que s´està treballant i se seguirà treballant. És cert que aquesta sentència només és un pas més per retornar al poble allò que li pertany però nosaltres seguirem treballant en aquesta direcció ja que al capdavall són els habitants de Berga els propietaris", afirma.

En la mateixa sentència es notifica a les parts que hi ha encara cabuda a recurs ordinari d´apel·lació en el termini de 15 dies a partir de la notificació pertinent.