La Diputació de Barcelona ha finalitzat la restauració de 13 llibres d'actes del Ple municipal de l'Ajuntament de Sagàs que comprenen el període 1939-1991. L'acció forma part dels recursos que promou la Xarxa d'Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona.

Els 13 llibres presentaven diverses alteracions, com ara l'acumulació de pols i brutícia, una important afectació per fongs, el debilitament de suport, la presència de taques, l'alteració i pèrdua de materials constituents, petits estrips i pèrdues de suport en zona de marges laterals, i problemes d'estabilitat en alguns dels cosits.

El procés de restauració ha consistit en la separació de l'enquadernació del bloc, el tractament de neteja, la desinfecció preventiva, el desdoblec i aplanat de les cantonades dels folis, la reparació de cosits i l' enquadernació de nou dels llibres seguint la tipologia original.

El cost d'aquesta restauració, assumit per la Diputació de Barcelona, ha estat de prop de 1.700 €. Aquesta actuació completa la que ja es va dur a terme el 2014, quan es van restaurar nou llibres d'Actes del Ple Municipal del període 1902-39.