Del 2 al 7 de maig, la Fundació Miranda realitzarà la transhumància de primavera de la seva cinquantena de cavalls des de les finques d´Alinyà i la Vansa (Alt Urgell) fins a casa seva, al Pla de l´Orri a prop de Sant Julià de Cerdanyola , al Berguedà. Una acció plantejada com un atractiu turístic.

Per primera vegada, la Fundació Miranda realitzarà la transhumància entre aquestes finques amb un nombre tant elevat d´equins, per aquest motiu, ha plantejat aquesta aventura com un producte turístic «impressionant, únic, solidari i transformador entre cavalls lliures i obert a les persones que vulguin participar en aquest trajecte.»

El camí es realitzarà a peu en cinc etapes i es podrà realitzar la ruta sencera o només per trams concrets. A més a més, el dissabte 7 de maig, dia de l´arribada de la transhumància a la finca del Pla de l´Orri a Sant Julià de Cerdanyola, es realitzarà una Festa de la Transhumància amb música en viu, gastronomia, danses tradicionals i animació per tota la família.

La Fundació Miranda és una fundació sense ànim de lucre dedicada a la difusió del coneixement, la comprensió i el respecte pel cavall, la terra, el medi rural i la natura, amb la finalitat de realitzar processos d´acompanyament personals, educatius i formatius amb el suport i l´energia vital dels seus cavalls que viuen en plenitud en un entorn natural privilegiat.