El Casal d 'Europa del Berguedà, acull, aquest divendres, a partir de 3/4 de 7 de la tarda, l'acte commmemoratiu del Dia d'Europa, celebració que arribarà a la seva tretzena edició. Aquest any estarà dedicat a Islàndia.

Aquesta entitat cada any dedica la commemoració a un país del vell continent. L'acte serveix també per lliurar els premis Enric Gibert que reconeixen els millors treballs de recerca d'alumnes de segon curs de Batxillerat dels instituts del Berguedà, el Premi Berguedà MediAmbiental, el premi a l'Empresa Berguedana a Europa i el Premi Berguedans al Món. Enguany, aquest guardó que atorga el Casal d'Europa del Berguedà a proposta d'Òmmium Cultural serà per al periodista de Berga Manel Alias, que actualment exerceix de corresponsal a Moscou per a TV3 i Catalunya Ràdio. Es previst que davant al impossibilitat que assisteixi a aquest acte presencialment, el premi el recullin els seus pares.

A més, es lliurà un reconeixement especial als Castellers de Berga per la seva tasca

A l''acte hi asssitirà l'alcaldessa de Berga Montse Vneturós, Jaume Farguell, creador i president del Casal d'Europa del Berguedà, el president del Consell Comarcal del Berguedà David Font i també s'hi espera la presència de la representant del consolat d'Islàndia Astrid Helgadotir. També hi ha prevista la presència de la delegada del Govern català a Alemanya Marie Kapretz.

La commemoració començarà fora del pavelló de Suècia, davant dels pals amb les banderes on s'escoltaran els himes de Catalunya i Islàndia interpretats per la cobla Selvana. Un cop a l'interior s'escoltaran missatges de berguedans que viuen a fora i Jaume Farguell farà una explicació de la història i de la realitat d'Islàndia. Després del torn de parlaments es procedirà al lliurament dels diferents premis.

Posteriorment, Frederic Garrido de l'Agrupació Fotogràfica Tallers d'Arts i Oficis (AFTDAO) explicarà el contingut de l'exposició fotogràfica insoiarad en el llibre «Tu corazón en un cofre» que es podrà veure al pavelló suec.

L'alcaldessa Montse Venturós clourà al primera part de l'acte. Seguidament hi haurà una actuació de la Cobla Selvatana. L'acte es courà amb un aperitiu