Alumnes de l'institut Guillem de Berguedà endrecen els entorns del castell de Berga

26 joves han col·laborat amb l'entitat que vetlla per recuperar aquest espai patrimonial

18.05.2016 | 12:16
Joves a la zona del castell
Joves a la zona del castell

L´associació que vetlla per recuperar el castell de Berga i acostar-lo a la població continua treballant pas a pas per aconseguir que aquest espai patrimonial, abandonat durant les darreres dècades, torni a brillar dins el mapa d´atractius turístics de la capital del Berguedà. Els Amics del Castell de Berga han comptat durant les darreres setmanes amb la col·laboració d´un grup de joves que han participat com a voluntaris en les tasques de neteja i millora de l´espai d´aquesta fortificació.

Un total de 26 alumnes de tercer i quart d´ESO de l´IES Guillem de Berguedà han dedicat una part del seu temps lliure a implicar-se amb aquesta entitat. Ho han fet a través del programa de serveis a la comunitat que es planteja des de la Generalitat de Catalunya als centres educatius, on els alumnes que hi participen es comprometen a dedicar un seguit d´hores a col·laborar amb alguna entitat activa en el teixit associatiu de la seva ciutat que ells mateixos escullen. Així ho ha explicat Xavier Campillo, president de l´associació Amics del Castell de Berga. «Nosaltres, com altres entitats, ens vam apuntar al programa i la nostra sorpresa va ser el gran interès que ha tingut la proposta», assegura.
Durant diversos matins, els joves alumnes, dividits en grups, han dedicat deu hores a realitzar accions concretes a l´entorn del castell: netejar l´espai, treure runa, desbrossar... Segons Campillo, es tracta d´actuacions que es creuen necessàries des de l´entitat i que es van fent mica en mica amb l´ajuda de les persones implicades amb el col·lectiu. Campillo valora molt positivament la iniciativa,«per dos motius», ha dit. «Per una banda perquè és molt positiu tenir tantes mans treballant plegades per a la recuperació del castell», i per l´altra, per haver aconseguit cridar l´atenció dels joves i implicar-los en una iniciativa que fa referència al patrimoni i a la història de la seva ciutat.


En aquest sentit, ha recordat que l´entitat té dos objectius bàsics i que s´han acomplert amb aquest projecte. «Nosaltres treballem per la recuperació del castell com a espai patrimonial, recurs turístic, entorn privilegiat... però també volem acostar-lo a la població, que els berguedans se´l facin seu i se l´estimin perquè torni a tenir la importància que tenia», ha detallat, «i ara hem aconseguit fer-lo més proper entre alguns joves».


Visita guiada

Aquesta col·laboració dels alumnes de l´institut Guillem de Berguedà amb els Amics del Castell no acaba aquí. Després d´haver estat presents al seu estand de la Fira de Maig, aquest dissabte 21 de maig a partir de les 12 del migdia seran els responsables de guiar una visita que es farà a l´entorn del castell. Campillo ha explicat que «serà el colofó final i on podran explicar a la resta de persones el que han après al llarg d´aquest projecte».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Neus Rius a la botiga
«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

«He deixat de fer coses per tenir la botiga, però és gratificant»

Neus Rius regenta el negoci familiar del sector de la moda Els Plens, que enguany rep el...

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

Teo Valls: «Em deia Berta, però mai m´he sentit noia»

«Des de petit he tingut clar que volia ser noi», diu el jove, que explica el procés de...

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El Tren del Ciment ja supera ara el nombre usuaris que va tenir durant tot el 2015

El ferrocarril del Llobregat ha estat utilitzat per 20.688 persones i no tanca fins al novembre...

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

Vint-i-vuit establiments participen al programa de punts d´informació turística del Berguedà

L'objetciu és crear una xarxa de prescriptors de recursos i activitats de la comarca

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

La transsexualitat arriba als instituts del Berguedà a través d´una experiència real

Teo Valls explica el seu procés de transformació de dona a home a 330 alumnes de tercer d´ESO dins...

Enllaços recomanats: Premis cinema