La sala de Plens de l´Ajuntament de Berga ha acollit aquest matí la 8a Jornada PEC (Projecte Educatiu de Ciutat) de Berga, una sessió que ha comptat amb l´alcaldessa de Berga, Montse Venturós; la regidora d´Educació, Mònica Garcia, alguns docents de les escoles de Berga, una educadora social de la Residència Sant Bernabé i els consellers i conselleres del Consell d´Infants de Berga.

Durant la jornada, la regidora d´Educació, Mònica Garcia, ha presentat els projectes educatius desenvolupats durant el curs 2015-16 per l´Ajuntament de Berga. Així, la Garcia ha fet un repàs exhaustiu dels projectes que es fan amb el suport de la Diputació de Barcelona: els tallers de suport a la funció educativa de les famílies i de suport a les competències clau, els programes ´Coneguem els nostres parcs´ i ´Cultura emprenedora a l´escola´, així com dels projectes propis de l´Ajuntament com els ´Camins Escolars´, els ´Tallers Artístics´, les Trobades escolars de Carnestoltes, Sant Jordi i Esportives o el propi ´Consell d´Infants´.

Per la seva banda, el Consell d´Infants ha fet la 3a i darrera reunió del curs en què els infants han exposat les accions dutes a terme per conscienciar a la ciutadania de la necessitat de mantenir la ciutat neta i fer un bon ús dels espais públics. Des de l´Escola Xarxa s´ha fet una recollida d´escombraries pels voltants de l´escola. L´alumnat de l´escola de la Valldan ha fet una cadena de comunicació per conscienciar la ciutadania del bon ús dels pipi-cans i l´escola Vedruna i l´escola Sant Joan han preparat cartells informatius i tenen previst penjar-los per diferents indrets de la ciutat.

Seguidament, els consellers i conselleres han presentat les seves propostes d´activitats per fer a la Residència Sant Bernabé: diferents jocs d´interior i exterior per compartir amb els avis. Per part de la Residència, l´educadora social ha comentat les propostes dels consellers i la idoneïtat o no de les mateixes. També els ha presentat una activitat de jocs al pati que ha engrescat molt els infants. Finalment, s´ha decidit tirar endavant la proposta de la Residència i combinar-la amb les idees dels infants que es consideren més viables.

Aquestes trobades dels infants amb els avis es durant a terme les properes setmanes del mes de juny i està previst reprendre-les al setembre, amb l´inici del nou curs.