L'ascensor de Gironella, finalista dels premis Catalunya Construcció

Al certamen del Col·legi d'Aparelladors de Barcelona s'hi han presentat un total de 112 candidatures i s'han seleccionat 19 finalistes

18.06.2016 | 07:42

El nou accés al centre històric de Gironella ha estat seleccionat com a un dels 19 finalistes als Premis Catalunya Construcció 2016, en la categoria d´intervenció existent.

Un total de 112 candidatures s´han presentat a la XIII edició dels Premis Catalunya Construcció, els guardonats que convoca el Col·legi d´Aparelladors de Barcelona (CAATEEB) cada any amb l´objectiu de reconèixer l´esforç dels professionals i empresaris del sector i premiar a les persones que amb la seva feina han contribuït a millorar la qualitat, la gestió, la sostenibilitat, la innovació i la seguretat de la construcció a Catalunya.

Fonts del col·legi esmentat han dincat que «el sector de la construcció viu moments de canvis provocats, d´una banda, per una certa recuperació de l´activitat i, d´altra banda, per importants transformacions a l´àmbit tecnològic i de procediments de gestió. En els últims anys, els professionals han dut a terme obres de gran qualitat que denoten un alt grau de professionalitat i rigor».

El nivell de participació ha estat elevat, una vegada més, entre els professionals que optaran al premi en les seves respectives categories, amb 31 candidatures més que l´any anterior.

La més disputada serà la intervenció en edificacions existents, amb 44 candidatures; seguida de la d´innovació, amb 23. A la categoria de direcció d´execució de l´obra opten 16 candidatures i 9 a la categoria de coordinació de seguretat i salut. La nova categoria de direcció integrada de projecte o project manager ha rebut 4 candidatures, mentre que al premi al treball de final de grau optaran 16 treballs. Les obres de referència de les candidatures presentades es troben repartides per tot Catalunya i conformen bona part de la millor obra realitzada al nostre país als anys 2014 i 2015.

La Nit de la Construcció el 30 de juny

Els guanyadors dels premis es donaran a conèixer en els transcurs de La Nit de la Construcció, que aquest any se celebra el dijous 30 de juny.

El jurat de la 13a edició dels Premis Catalunya Construcció està format per Maria Àngels Sánchez, arquitecta tècnica i coordinadora de seguretat; Enric Alcalde, arquitecte; Susana Pavón, arquitecte tècnica; Montserrat Bosch, arquitecte tècnica i investigadora de la UPC; Xavier Font, enginyer de camins; Celestí Ventura, arquitecte tècnic i assessor immobiliari i Jordi Gosalves, president del CAATEEB i president del jurat,

Més informació
Totes les persones interessades podran sol·licitar més informació sobre el desenvolupament del procés de valoració de les candidatures de l´edició d´enguany al secretari dels premis al telèfon 93 393 37 10 o bé consultar la informació a aquesta adreça.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema