L'Ajuntament de Berga ha canviat la ubicació de la fira Ambsense dedicada a les al·lèrgies i intoleràncies alimentàries, que, finalment, se celebrarà al pavelló vell. Tot i que inicialment s'havia previst que es fes a l'aire lliure a la zona del passeig de la Pau i la Gran Via, les previsions meteorològiques que ahir anunciaven fortes pluges per a avui han fet que els organitzadors decidissin traslladar la mostra a cobert a la zona esportiva. Malgrat això les activitats i els horaris de les diferents xerrades es mantindran totes tal com estaven previstes.

En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica, Francesc Ribera, ha convidat tothom a participar en l'esdeveniment. "Hem valorat la situació i tenint en compte la implicació de totes les persones i entitats que estan treballant en aquesta mostra i tot el que suposa l'organització de l'Ambsense hem prioritzat poder-ne mantenir la data i traslladar-la d'ubicació i poder així també assegurar que la fira es podrà desenvolupar amb garanties".

La mostra romandrà oberta de les 9 del matí a les 9 de la nit. Hi haurà una vintena d'estands. A més es faran diferents xerrades com "Dieta sense gluten: mites i llegendes. Moda o Salut?" a cura de la doctora Montserrat Montraveta; "Al·lèrgia als aliments: què fer davant d'una reacció al·lèrgica?" a càrrec de la doctora Laia Ferré; i una altra xerrada sobre "Al·lèrgia als aliments: la vida quotidiana" a cura de Fernando Jaime Soler, president de l'Associació Catalana d'Al·lèrgies Alimentàries. També hi haurà una demostració de pastisseria sense gluten i una altra per saber cuinar sense al·lèrgens.