Els propers dies s'obrirà un període d'exposició pública de 30 dies, mitjançant un anunci al Butlletí Oficial de la Província (BOP), de la proposta de bandera de Borredà tramesa per la Generalitat i feta per l'heraldista Armand de Fluvià, pare també de l'escut. En el període d'exposició pública es poden presentar al·legacions, esmenes o alternatives a la presentada. En un comunicat l'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha explicat que "totes les al·legacions seran degudament estudiades i tingudes en compte, i com més ben fonamentades i explicades, millor".

La proposta preveu que la bandera de Borredà sigui "apaïsada i de proporcions dos d'alt per tres d'ample, bicolor horitzontal, vermella i groga".

Per la seva banda, l'alcalde de Borredà ha destacat que "en cap cas l'aprovació inicial suposa l'acceptació de la proposta sense possibilitat d'esmena, correcció o canvi. Al contrari, tota proposta, canvi o modificació serà tingut en compte, i en el seu moment serà tractat a nivell de tot el consistori per a la seva presa en consideració i aprovació, si escau".

Joan Roma ha manifestat que "un símbol com aquest ha de tenir una àmplia acceptació i representació, de manera que animem tothom a participar en la presentació de propostes o de modificacions fins a trobar el desitjat consens".

Les propostes es poden entrar en el registre de l'Ajuntament, tan bon punt l'anunci surti publicat en el Butlletí Oficial de la Província (BOP).

En declaracions a aquest diari, l'alcalde ha explicat que "en diferents ocasions la Generalitat ens havia proposat elaborar-la, però estàvem prou ocupats en altres temes per deixar-ho per a més endavant". Finalment l'any passat "varen insistir que érem un dels pocs pobles que encara no en teníem i s'oferien de nou a encarregar la proposta a Armand de Fluvià i enviar-nos-la".

Per això, finalment "vàrem acceptar que la proposessin per veure quina proposta presentaven, i fa cosa d'un mes la vàrem rebre".