Els Castellers de Berga seran presents al Concurs de Tarragona, un esdeveniment de referència. Participar-hi els situa entre les 30 millors colles de Catalunya, segons fonts de l'entitat.

En aquest certamen, que se celebra cada dos anys a l'inici de la tardor dels anys parells, hi actuen les millors colles castelleres del país. Fonts del castellers berguedans han explicat que "un dels principals atractius del certamen és que és l'única diada de tota la temporada en què tots els castells reben una puntuació segons la seva dificultat". És previst que 7.000 persones "gaudeixin com a públic de l'actuació castellera més important, que també té una àmplia cobertura mediàtica per part dels mitjans de comunicació catalans i, cada vegada més, d'arreu del món".

El XXVI Concurs de Castells tindrà lloc els dies 25 de setembre a la plaça del Castell de Torredembarra i els dies 1 i 2 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Al llarg de les tres jornades aplegaran les 42 millors colles castelleres del país. En la jornada del diumenge 2 d'octubre hi participen les 12 millors colles. "Els Castellers de Berga participarem a la jornada del dissabte 1 d'octubre, on hi haurà entre la 13a i la 30a colla classificada". I han afegit que per decidir "en quina jornada del concurs participa cada colla, s'han tingut en compte els resultats entre l'1 de setembre del 2015 i el 31 d'agost del 2016". El 2014 i el 2012 els Castellers de Berga van participar a la jornada del diumenge anterior, a Torredembarra, entre les colles 31 i 42. "Després de 4 anys d'existència, entrar a la jornada del dia 1 d'octubre a la Tarraco Arena Plaça per mèrits propis ho vivim com un gran èxit i un reconeixement a la feina feta durant la nostra curta història". Per preparar la cita faran assajos especials i "ens marquem l'objectiu de mobilitzar més de 200 membres".