La parada de taxis de Berga està justament situada a la zona en què hi haurà l´escenari principal de la mobilització del dia Onze, però ningú ho ha comunicat als taxistes. El col·lectiu se sent oblidat per l´organització de la Diada i per l´Ajuntament, de manera que els setze taxis en actiu a la capital del Berguedà no saben si diumenge podran oferir servei, o en quines condicions treballaran. «Encara és l´hora que rebem cap tipus d´informació de l´Ajuntament de Berga», explica Lluís Sánchez, un dels membres de Taxi Berga.

«Sabem que l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) espera unes 60.000 persones a la ciutat; i hem llegit als fulletons que l´escenari s´ubicarà on habitualment hi ha la nostra parada, però amb nosaltres no hi ha parlat ningú», diu Sánchez. I ho confirma Albert Calvo, el president de l´entitat: «No sabem res, no ens han fet arribar cap plànol dels carrers en què es podrà circular ni cap indicació».

Lluís Sánchez assegura que és quelcom fora de l´habitual. «Justament el diumenge següent hi ha la Sailfish Half Triatló de Berga i el consistori ens ha fet arribar un mapa que explica quins carrers estaran tallats i quins no», recalca. Per això, Sánchez afegeix que aquell dia el servei «està en dubte». Pel taxista «no té massa sentit treballar sense una parada alternativa» ja que - al contrari del que ha passat amb els busos, que es situaran a la zona de l´hotel Berga Park - «a nosaltres no ens han comunicat cap reubicació»

Pel volum de gent que Berga espera en aquesta Diada descentralitzada, Lluís Sánchez també creu que ser-hi no els és gaire pràctic: «Amb tantíssimes persones, tampoc ens podrem moure», admet.

El col·lectiu lamenta, sobretot, que ningú hagi pensat en dir-los res. «A la mateixa parada han penjat un cartell en què s´indica el canvi provisional dels contenidors del passeig de la Pau, que es portaran fins d´altres zones de la ciutat, no els costava res dir-nos: ´Oiteu, hi haurà restriccions de circulació, us ubiquem la parada en una altra banda´», exposa Sánchez.

També desconeixen què han de fer dissabte, el dia abans, ja que a partir de les 3 de la tarda es tallarà el trànsit a la part superior del passeig de la Pau i no es podrà pujar ni baixar. Al contrari que diumenge, sí que es podrà travessar, però, per la Gran Via i per la plaça de la Creu.