Taxistes de Berga diuen que l'acte de la Diada els ocupa la parada i no els han avisat

L´escenari principal de la Diada se situa a la seva parada però el col·lectiu indica que encara ningú els ho ha advertit

10.09.2016 | 07:37
La parada dels taxis es troba en ple passeig de la Pau, just on hi ha prevista la concentració.

La parada de taxis de Berga està justament situada a la zona en què hi haurà l´escenari principal de la mobilització del dia Onze, però ningú ho ha comunicat als taxistes. El col·lectiu se sent oblidat per l´organització de la Diada i per l´Ajuntament, de manera que els setze taxis en actiu a la capital del Berguedà no saben si diumenge podran oferir servei, o en quines condicions treballaran. «Encara és l´hora que rebem cap tipus d´informació de l´Ajuntament de Berga», explica Lluís Sánchez, un dels membres de Taxi Berga.

«Sabem que l´Assemblea Nacional Catalana (ANC) espera unes 60.000 persones a la ciutat; i hem llegit als fulletons que l´escenari s´ubicarà on habitualment hi ha la nostra parada, però amb nosaltres no hi ha parlat ningú», diu Sánchez. I ho confirma Albert Calvo, el president de l´entitat: «No sabem res, no ens han fet arribar cap plànol dels carrers en què es podrà circular ni cap indicació».

Lluís Sánchez assegura que és quelcom fora de l´habitual. «Justament el diumenge següent hi ha la Sailfish Half Triatló de Berga i el consistori ens ha fet arribar un mapa que explica quins carrers estaran tallats i quins no», recalca. Per això, Sánchez afegeix que aquell dia el servei «està en dubte». Pel taxista «no té massa sentit treballar sense una parada alternativa» ja que – al contrari del que ha passat amb els busos, que es situaran a la zona de l´hotel Berga Park – «a nosaltres no ens han comunicat cap reubicació»

Pel volum de gent que Berga espera en aquesta Diada descentralitzada, Lluís Sánchez també creu que ser-hi no els és gaire pràctic: «Amb tantíssimes persones, tampoc ens podrem moure», admet.

El col·lectiu lamenta, sobretot, que ningú hagi pensat en dir-los res. «A la mateixa parada han penjat un cartell en què s´indica el canvi provisional dels contenidors del passeig de la Pau, que es portaran fins d´altres zones de la ciutat, no els costava res dir-nos: ´Oiteu, hi haurà restriccions de circulació, us ubiquem la parada en una altra banda´», exposa Sánchez.

També desconeixen què han de fer dissabte, el dia abans, ja que a partir de les 3 de la tarda es tallarà el trànsit a la part superior del passeig de la Pau i no es podrà pujar ni baixar. Al contrari que diumenge, sí que es podrà travessar, però, per la Gran Via i per la plaça de la Creu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El quatre de set, el darrer castell descarregat ahir
Castellers: amb el cor a Barcelona i el cap a Berga

Castellers: amb el cor a Barcelona i el cap a Berga

El comiat de temporada dels castellers de casa seva aplega dues colles, la meitat del previst, per...

Cal Rosal clou la Festa del Bolet amb un esmorzar i una exposició de bolets

Cal Rosal clou, avui, la Festa del Bolet. Aquest matí, a partir de les 9, els assistents...

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

Vespes asiàtiques fan un gran niu al barri vell de Berga

L'Ajuntament i els tècnics del cos d'agents rurals estudien la millor manera de treure'l

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

Gironella licita obres per posar leds per valor de 215.344 euros

L'Ajuntament calcula que aquest canvi suposa un estalvi de 86.000 kWh i de 17.000 euros anuals

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

Berga inicia les obres de rehabilitació de la teulada de l'ajuntament

El projecte té un pressupost de 86.959,96 euros i es preveu finalitzar en tres mesos

Vespa asiàtica Vespa velutina nigrithorax

És una espècie invasora que viu originàriament a la Xina. Va introduir-se a...

Enllaços recomanats: Premis cinema