L'ANC prepara 12 zones per aparcar i ressitua els autobusos

Servei Català de Trànsit i Mossos prenen diferents mesures conjuntes per facilitar la mobilitat

10.09.2016 | 07:37
Baixador actual d´autobusos
Baixador actual d´autobusos

La mobilització més multitudinària que s'hagi viscut mai a Berga multiplicarà la població de la ciutat per 5. La gran quantitat de gent que s'hi espera suposa un repte organitzatiu majúscul, també per als serveis de seguretat i trànsit. L'ANC ha preparat una dotzena d'àrees d'aparcament per a turismes i ha ressituat la parada regular d'autobusos, que serà a la zona de la residència d'avis. Des d'allà, sortiran els busos de les línies habituals a Barcelona i a Manresa. El dia abans, a partir de les 3 de la tarda, el baixador normal ja no serà accessible, i dissabte la parada serà al passeig de la Pau, 55.

Lluís Escriche, coordinador de l'ANC Berga, concreta que els 400 autobusos especials que arribaran per la mobilització, descarregaran els passatgers a prop de la rotonda del polígon de la Valldan, des d'on hi haurà vehicles llançadora que portaran els milers de persones fins al centre.

Els autobusos vinguts de fins a 10 comarques, Alt Urgell, Anoia, Bages, resta del Berguedà, Cerdanya, Lluçanès, Moianès, Ripollès i Solsonès, aparcaran llavors al tram que va d'aquesta àrea de la Valldan fins a davant de l'Hotel Berga Park, també a la mateixa carretera de Solsona. Els autobusos d'Osona, una de les comarques que n'aportarà més (fins a 130), es desplaçaran a Avià, on se'ls ha habilitat una zona d'aparcament addicional.

Pel que fa els aparcaments per a turismes, n'hi haurà una dotzena. "Hem d'agrair que molts pagesos hi hagin col·laborat i ens hagin cedit camps", diu Escriche.

Un d'aquests camps és el de la casa de Sant Elies, al quilòmetre 4 de la carretera d'Avià a Cal Rosal, des d'on sortirà una de les marxes a peu que s'han organitzat. "Hi ha diversos camps, però també zones de Berga que utilitzarem per aparcar. A Sant Elies, al barri de la Creu d'Avià, a cal Bitxo o a la zona del Memfis de Berga, els pagesos ens estan fent el favor de preparar alguns d'aquests terrenys, d'encorronar-los abans de diumenge", afegeix Escriche.

També hi haurà àrees urbanes de Berga que estaran habilitades per a l'aparcament, com el barri del Tossalet o els Pedregals. Ningú ha de patir, però. Perquè seran els mateixos Mossos -des de la carretera- els que indicaran quin dels pàrquings està disponible en cada moment. "Només n'obrirem un, un cop que l'anterior s'hagi omplert del tot", avança Lluís Escri-che. A la C-16 hi haurà senyalització especial, informant-ne.

A partir de les 12 del migdia no es podrà accedir ni aparcar a la C-26, en l'enllaç a Berga amb la carretera C-1411Z (en direcció a Cal Rosal) i només es donarà pas per entrar al centre comercial, l'àrea del Lidl. Tampoc es podrà accedir a Berga des de la C-16 ni per l'entrada sud, ni pel centre ni pel nord, i els vehicles entraran a Berga per la sortida 90, la carretera de Sant Llorenç, on es dirigiran a l'estacionament. En emplenar-se els aparcamenst d'aquesta àrea, als vehicles se'ls indicarà que agafin la sortida 95.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Alteracions del trànsit amb motiu de la Berga Bolet i el concurs de boletaires

Els actes d'aquest cap de setmana obligaran a reformular part del trànsit rodat pel municipi

Els botiguers preveuen repartir 19.000 tastos al Concurs de Tapes del Berga Bolet

Els botiguers preveuen repartir 19.000 tastos al Concurs de Tapes del Berga Bolet

Els comerciants potencien la mostra i obren les botigues el cap de setmana per promocionar-se

Les Jornades de les Colònies Industrials tractaran sobre les migracions en la història

Les Jornades de les Colònies Industrials tractaran sobre les migracions en la història

Se celebraran els dies 7, 8 i 9 d'octubre als antics nuclis fabrils al Berguedà

Els alcaldes exigeixen que es millori la recollida selectiva de les deixalles

Els alcaldes exigeixen que es millori la recollida selectiva de les deixalles

El Consell Comarcal està estudiant canviar l'actual model de la gestió dels residus municipals

CiU diu a la CUP que el projecte del Primer sector no es cosa seva sinó del Consell

CiU diu a la CUP que el projecte del Primer sector no es cosa seva sinó del Consell

Els convergents diuen que l'impacte a l'economia de Berga d'aquesta proposta «és molt petit,...

Enllaços recomanats: Premis cinema