Per primera vegada en sis dècades, el Concurs de Boletaires de la Penya Boletaire no tindrà la presència de la Policia Local de la capital berguedana. La raó és la manca d'efectius que té aquest cos, sumada al fet que la celebració té lloc en un municipi veí, ja que es fa al terme de Castellar del Riu, on no té atribucions. Tot plegat ha fet decidir al govern de Berga que la guàrdia urbana no doni cobertura a aquesta celebració, que sí que tindrà agents de trànsit dels Mossos d'Esquadra.

L'absència de la Policia Local es cobrirà amb membres de Protecció Civil, segons ha explicat el regidor de Governació, Francesc Ribera. Fins ara, en aquesta festa, els agents de la Policia Local de Berga han tingut cura dels aparcaments a tocar del pla de Puigventós on es fa la celebració. El regidor Ribera ha matisat que, en canvi, la policia participarà en el procés d'ordenació de la falla que es crema a Berga i que també forma part de la festa.

Jesús Perarnau, president de la Penya Boletaire, ha explicat a Regió7 que el consistori de Berga els ha comunicat que enguany no podran comptar amb els agents de la Policia Local per les raons esmentades. Per això han començat a fer gestions per contractar efectius privats de Remer. Tanmateix, l'executiu berguedà els ha ofert personal de Protecció Civil. Amb tot, Perarnau ha dit que aquest extrem encara no els ha estat confirmat formalment per part dels responsables del govern de la ciutat. Per això s'ha estimat més ser prudent i esperar a corroborar-ho. Perarnau ha mostrat la inquietud que li genera les conseqüències que pugui tenir la decisió del consistori. Ha exposat que si han d'acabar contractant personal l'hauran de pagar, i "amb això no hi comptàvem".

El pressupost de la Festa del Bolet se situa entre 30.000 i 35.000 euros. El 75% del cost s'autofinança amb les diferents accions que promou la Penya i el 25% restant, ha informat Perarnau, se sufraga amb ajudes donades per part dels ajuntaments de Berga i de Castellar del Riu.

Boletaires d'honor de casa

Enguany, els guardons de la Festa del Bolet donaran tot el protagonisme a la gent de casa per decisió de la junta de l'entitat. Així, els boletaires d'honor seran l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, l'empresària del sector agroalimentari Maria Àngels Casabella i el primer el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Castellar del Riu, Francesc Xavier Raja.