El govern de la CUP de Berga ha decidit posposar sense data l'acte de celebració dels 100 anys de creació del cos de la Policia Local de la ciutat. Fonts de l'executiu municipal han informat Regió7 que la raó d'aquest ajornament sine die és la denúncia d'una ciutadana contra un caporal del cos per una presumpta agressió, un cas destapat per aquest diari la setmana passada.

La gravetat dels fets esmentats ha fet decidir als responsables municipals desconvocar la celebració del centenari, un homenatge al cos que es va aprovar dur a terme en un ple municipal enguany a proposta d'ERC i per unanimitat de tots els grups. Ahir, representants de l'executiu van informar de la seva decisió als representants del grups municipals i també ho van donar a conèixer als mitjans. Així mateix es va comunicar als integrants del cos.

La celebració del centenari del cos policial municipal ja estava programada des de feia mesos. S'havia de celebrar el dia 29 de setembre a les 7 de la tarda al Pavelló de Suècia i era previst, entre altres actes, reconèixer els policies que fa més de vint-i cinc anys que treballen al cos policial berguedà. Fonts municipals van explicar ahir que de moment no hi ha una nova data prevista per a la celebració, ja que s'esperarà a una millor ocasió.

El govern de Berga va admetre que s'havia assabentat de la presumpta agressió per la informació publicada per Regió7. Ara l'executiu ha obert un expedient informatiu per aclarir què va passar i també ha informat els grups municipals.

Per la seva banda, el jutge ha citat a declarar la denunciant i el presumpte agressor, que també ha denunciat la dona per resistència a l'autoritat, el 10 de setembre.