L'Agrupació Teatral La Farsa de Berga ha decidit que enguany no convocarà el concurs de Garrofes. Per primera vegada, des de l'any 1973, l'entitat teatral berguedana no organitzarà el certamen que serveix per escollir els versos satírics que es llegeixen durant les representacions d'Els Pastorets que porten al Teatre Municipal cada Nadal.

Segons han indicat fonts de l'entitat, tot i que en els darrers anys hi ha hagut un debat i sobre la continuïtat o no d'aquest concurs, i s'han fet diverses proves per introduir-hi novetats, amb l'objectiu de donar un nou impuls al certamen, La Farsa ha decidit no convocar-lo aquest 2016. Asseguren, però que deixen la porta oberta a tothom qui vulgui fer aportacions i suggeriments a fer-los arribar a través del correu lafarsaberga@gmail.com.

L'entitat ha deixat clar que les Garrofes no desapareixen. I és que durant les representacions dels Pastorets es continuaran recitant els versos durant les funcions de l'espectacle nadalenc. El text l'elaboraran membres de la Farsa i les persones que en els darrers anys s'han presentat al certamen i que n'han resultat vencedores en més d'una ocasió.

Des de 1973, aquests textos de quaranta-quatre garrofes, surten d'un concurs obert a tothom. La poca participació dels darrers anys, ha fet prendre la decisió de no organitzar-lo enguany. L'any passat, s'hi van presentar 7 treballs, i el 2014, 6. Una xifra inferior a la de finals del segle passat.