ERC reclama solucions a la CUP perquè no hi hagi deixalles als carrers. Els canvis de lloc d'alguns contenidors han fet que hi hagi veïns que continuen deixant la brossa en llocs on ja no hi ha recollida. ERC ha reclamat al govern de la CUP que informi els ciutadans sobre els canvis d'ubicació dels contenidors i en faci campanyes divulgatives i pedagògiques explicant-ne els motius.

L'objectiu és evitar que hi hagi veïns que deixin les deixalles a terra allà on hi havia un contenidor. Tot i que ja fa mesos que es van introduir canvis en els contenidors, en els darrers dies, en determinats punts de Berga, s'han reproduït els problemes. Al ple de dijous, el regidor republicà Jordi Pujals va demanar a l'executiu que es coordini amb el Consell Comarcal. Aquest ens és el que impulsa els canvis d'ubicació dels contenidors a la comarca per situar-los compactats en diferents illes en què n'hi ha de tots els colors (rebuig, matèria orgànica, vidre, papers i envasos) per facilitar als ciutadans el reciclatge de deixalles i augmentar l'índex de recollida selectiva al Berguedà. La comarca es troba entre les que reciclen menys del país.

El regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia (CUP), ha admès al ple que "hi ha hagut descoordinació" entre el consistori i el Consell Comarcal, així com manca d'informació. Ha dit que traslladaran a l'ens comarcal aquesta problemàtica.

Carrers sense contenidors

Al final del ple, el conseller comarcal de Medi Ambient, que també és regidor a l'oposició a Berga, Francesc Xavier Francàs, va explicar a aquest diari que dilluns d'aquesta setmana s'havien dut a terme canvis en els punts de recollida per afinar les col·locacions dels contenidors i fer que siguin les més eficaces.

Això fa provocar que hi hagués dos carrers que es quedessin sense contenidors per un error de l'empresa que va executar els canvis. A més, es va donar el cas que dimarts era festiu i no es va fer la recollida fins dimecres. De manera que això va provocar una acumulació de brossa als contenidors, segons va explicar Francàs.

Els canvis d'ubicació dels contenidors van començar enguany amb una revolta d'alguns veïns que s'havia anat apaivagant fins que hi ha hagut aquest rebrot de la insatisfacció ciutadana.